5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten elan faik mukavemet ve korozyona metanet katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı özümlemeında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bağlamlı olarak değişir.

Yangın çıkış bapları her dönem aydınlık, erişilebilir ve sağlıklı aydınlatılmış olmalıdır. üste, bu bapların hizmetı ve prezantabl olarak sınav edilmeleri gereklidir.

Yatay Tahliye taksimmlerinin ayrılması: Tasarruf meydanı yaygınlemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz değişik bir kompartmanda korumayı amaçlar.

Yangın bapları binadaki insanların yangın esnasında dumandan veya alevden etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı kapılardır.

Yangın Bapları tercihe için;  60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en çizgi kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

üste yangın bapsı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıdem birgani firma da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın kapılarının nasıl olmasını istiyorlar ise o talepleri vahit bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

Yangın baplarında bapyı açan ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların yahut kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, düzgün malzemelerden binalması gerekir. Göstermelik yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en zinde kapıların binanın dokumasına şayan çelik üzere malzemelerden üretilen baplar başüstüneğu gerçeği değmedarımaişetmemiştir.

Yangın kapıları insanların ve hayvanların meskenlerden dışarı çıkmasını ve henüz azca tütün solumasını sağlamlar. İnsanlar tütün solumayı önemsiz kabilinden görebilir hâlbuki yangınlardan en çok dirilik kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit kabil gazlar “yangın yamanı” solumaktan meydana geliyor.

Yangın kabil ivedili durumlarda dâhilen kolay bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma engel olmayan bu kilitler sadece yangının negatif etkilerini karıneriye hapseder.

Yangın bapları özellikleri alakadar mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir serlık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması sağlamlanabilir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı Yangın Kapısı Fiyatları direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının mukannen bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

Yangınlar sırasında meydana gelen ölümlerin kestirmece% 90 ’ı alevlerle vasıtasız temastan değil yaman solunmasından kaynaklanmaktadır.

Report this wiki page